Hoe gaat een fotoshoot nu met de nieuwe maatregelen?

Gepubliceerd op 15 december 2020 om 19:01

Update n.a.v. persconferentie van 12 januari 2021:

Naar aanleiding van de aanscherping van de maatregelen is het niet meer mogelijk om met families (meerdere huishoudens) op pad te gaan voor een reportage. Gezinnen/1 huishouden mag nog wel en fotografeer ik alleen buiten.
Geposeerde Newborn-reportages kan ik tot in ieder geval 9 februari ook niet doen jammer.


-LOCKDOWN EN NU?-

Wat bevinden we ons in een ontzettend heftige periode!

Sinds maart van dit jaar leven we met allerlei verschillende maatregelen die het leven soms best lastig maken.
Wat heb ik het te doen met de horeca ondernemers die al zo lang gesloten zijn en wat een druk ligt er nog steeds bij de zorgmedewerkers 🖤
Zoveel beroepsgroepen die het moeilijk hebben en ook zoveel beroepen die het juist ontzettend druk hebben...

Voor ons fotografen is het ook zoeken wat nu wel en niet mag, maar gelukkig ondersteunt DuPho ons hierbij.
DuPho staat voor Dutch Photographers en is de beroepsorganisatie voor professionele fotografen.

Voor mij betekenen de nieuwe maatregelen dat ik géén geposeerde newborn-of babyreportages zal doen tot in ieder geval 19 januari 2021.  Bij deze vorm van fotografie maak ik contact met de baby's en alle niet-medische contactberoepen moeten stoppen met werken... duidelijk verhaal dus.

Met alle klanten die een geposeerde newbornreportage geboekt hadden staan heb ik inmiddels contact gehad.
Overige reportages bij de klant thuis en natuurlijk buiten mogen doorgaan, mits we ons aan de maatregelen houden. Een fotoreportage is uitgezonderd van de regels omtrent groepsvorming dus mag doorgaan. Hierbij is het wel belangrijk dat alleen gezinnen op een afstand van minder dan 1,5 meter bij elkaar mogen. Families die uit meerdere gezinnen bestaan zullen onderling wel afstand moeten houden. Als fotograaf zal ik in alle gevallen de afstand bewaren.

Iedereen die een buitenreportage gepland heeft staan heeft inmiddels een berichtje van mij gehad.
Wil je toch meer weten of heb je vragen over het boeken van een shoot... laat het me weten dan help ik jullie graag verder!


Als fotograaf houd ik mij aan het COVID-19 Protocol Fotografie Sector, deze vind je hier


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.